Zabaione manteleilla
Tämä on klassinen intialainen jälkiruoka. Mantelilastujen sijaan voit käyttää myös tuoreita marjoja. Todellinen herkkusuu käyttää tietenkin molempia. Sovita sokerin määrä viinin makeuden mukaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 munaa
- 2 munankeltuaista
- ½-1 dl sokeria
- 3 dl valkoviiniä, marsalaviiniä tai portviiniä
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
1. Vaahdota munat, keltuaiset, sokeri ja viini.
2. Kaada seos kattilaan (älä käytä alumiinikattilaa). Kuumenna miedolla lämmöllä ja vatkaa voimakkaasti, kunnes vaahto on sakeaa ja kuohkeaa. Tarkista maku.
3. Tarjoa vaahto heti tai hieman jäähtyneenä lautasilta tai jalallisista laseista. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla tai tuoreilla marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi