Häiriöt pilasivat Raimo Kauppilan ammunnan

Heittolaitteen häiriöt pilasivat Raimo Kauppilan trap-kilpailun Atlantassa. Ensimmäisen sarjan keskivaiheilla heittolaite alkoi sylkeä rikkinäisiä kiekkoja ja suomalaisampujan hyvä rytmi meni pilalle. Kauppinen sijoittui 35 ampujan kisassa 15:nneksi tuloksella 133 (42+44+47). Hän jäi finaalipaikasta selvästi eli viisi kiekkoa.

-Tottakai harmittaa, ja harmittaakin oikein kunnolla. Ensimmäiseen sarjaan tämä kaatui. Juuri kun minulla oli hyvin tuplat alla, niin taas kisa poikki. Yritin olla välittämättä sählingistä, mutta väkisin siinä menee rytmi sekaisin.

Kauppila ja Suomen ampumajoukkueen johto manasi haulikkolajien järjestelyt alimpaan manalaan.
-Ei arvokisoissa saisi tällaista tapahtua. Paitsi että laitteet reistailivat koko ajan, niin myös tuomarityöskentely oli alle kaiken arvostelun. Ammunta on niin herkkä laji, ettei se siedä mitään häiriötekijöitä. Ja ei ainakaan olympialaisissa, haulikkoampujien valmentaja Kai Lampi harmitteli.

Asekin kateissa

Viime kevään Atlantan esikisoissa Kauppila oli finaalissa ja sijoittui viidenneksi.
-Silloinkin näiden vehkeet reistailivat, mutta ajateltiin, että eiköhän ne siitä jotain opi. Näköjään ajateltiin väärin, Kauppila ja Lampi tuomitsivat järjestäjien töppäilyt yhteen ääneen.

Suomalaiset haulikkoampujat ovat tottuneet hyviin välineisiin. Puolet lajin ME-tuloksista on ammuttu suomalaisilla heittolaitteilla, joita on ehkä prosentin verran maailman radoista.
-Olisi pitänyt treenata jollain romuilla, vitsaili Kauppila, jolla välillä oli asekin hukassa.

-Se jäi New Yorkin kentälle, mutta tuli parin päivän päästä. Ilman omaa asetta olisin voinut matkustaa kotiin samantien, Kauppila tuumi.

Kolme alle maksimin

Suomalaisampuja paransi koko ajan suoritustaan. Viimeisen sarjan kaksi alle maksimituloksen on huippusuoritus.
-Siinä vaiheessa sitä ampui jo aivan vapautuneesti. Todella ottaa päähän, että kisa meni pilalle tuollaisen sählingin vuoksi. Yleisön möykkäämistä en edes huomannut, sillä olin todella hyvin latautunut tähän kilpailuun, kauhea tsemppi päällä heti alusta lähtien.

Kauppila ei tehnyt yhtään tuplapummia. Ykköskiekkokin jäi rikkomatta vain kaksi kertaa.
-Italian Lonaton maailmancupissa olen voittanut nämä kaikki miehet, jotka nyt ovat finaalissa. Mitalia minä olin täältä jahtaamassa, harmitteli 37-vuotias Kauppila, jolta yhä puuttuu arvokisavoitot.