Pistaasipähkinöiden rouskuttelusta löytyi yllättävä etu

Pistaasipähkinöiden syöminen vaikutti olevan suotuisaa silmille.

Pistaasipähkinät tekevät hyvää näölle. Massachusettsin Tuftsin yliopiston tutkimuksessa selvisi, että pähkinöiden syöminen saattaa hyödyttää silmiä, kertoo Newsweek.

Tutkimus julkaistiin The Journal of Nutrition -lehdessä. Kokeessa osa koehenkilöistä söi pistaaseja osana ruokavaliotaan, osa ei. Syödyt pistaasipähkinät olivat kuorettomia ja suolattomia, mutta paahdettuja. 

Pistaasipähkinöissä on karotenoidi luteiinia, joka on silmille tärkeää ja esimerkiksi suojaa niitä, kertoo tutkimusta tehnyt Tammy M. Scott.

Noin 57 grammaa pistaaseja päivässä 12 viikon ajan osana tavallista ruokavaliota vaikutti tutkimuksessa suotuisasti silmän makulan pigmentin optiseen tiheyteen. Makula on silmän tarkan näkemisen alue.

Pigmentissä nähtiin suotuisia vaikutuksia jo kuuden viikon jälkeen. Vaikutus jatkui koko kolmen kuukauden koejakson.

Tutkimus oli kooltaan pieni: mukana oli vain 36 henkilöä. Scottin mukaan pistaasipähkinöiden syöminen voisi kuitenkin tarjota helpon tavan avittaa silmien terveyttä. 

– Pistaasipähkinät eivät olekaan pelkästään maukas välipala, vaan funktionaalista ruokaa, jolla on tietynlaisia terveysvaikutuksia, Scott kuvasi Newsweekille.

Lue myös: 

Katso myös: Mistä silmien kuivuminen johtuu?

Lue myös:

    Uusimmat