Suomen Lapissa kuvattiin kaksi suurta kansainvälistä tv-sarjaa

Levi valikoitui kahden suuren tv-sarjan kuvauslokaatioksi. 

Suomen Lappi edustaa lähitulevaisuudessa kansainvälisissä tv-sarjoissa, sillä Kittilässä sijaitsevalla Levillä kuvattiin jaksot kuwaitilaiseen tv-sarjaan After 50 helmikuun alussa ja saksalaiseen Das Traumschiff -tv-sarjaan helmi-maaliskuun vaihteessa.

After 50 -ohjelmassa entinen olympiatason uimari Khalid Al-Rayes ja nykyinen Kuwait News Agencyn uutistoimittaja, matkustaa ympäri maailmaa kokeillen eri aktiviteetteja.. Al-Rayes pyrkii vaikuttamaan positiivisesti Kuwaitin yhteiskuntaan viihteen kautta, sillä yleinen ajatus yli 50-vuotiailla kuwaitilaisilla on, ettei urheilu ja aktiivinen elämäntapa sovi enää tähän ikään.

After 50 esitetään Lähi-Idän alueella noin 60 miljoonalle ihmiselle. Ensimmäinen tuotantokausi kuvattiin Turkissa, Albaniassa, Montenegrossa, Kosovossa ja Bosniassa. Toinen kausi kuvataan Suomessa (Levi ja Kuusamo), Etelä-Afrikassa, Malesiassa, Sveitsissä, Uudessa-Seelannissa ja Itä-Euroopan maissa. 

– Kokemuksemme Levillä oli uskomaton ja todella tajunnanräjäyttävä. Saimme avuksemme Visit Levin, jonka ammattitaitoisella avustuksella kaikki sujui jouhevasti. Koko matkamme oli taianomainen ja kuvausprosessi toteutui hienosti. Voimme suositella Leviä kaikille, jokaisen tulisi kokea Levin talvi ja elämykset, Khalid Al- Rayes kertoo. 

Das Traumschiff on saksalainen vastine Lemmenlaivalle ja ohjelmaa on esitetty prime time -aikaan julkisella ZDF- kanavalla vuodesta 1981. Visit Levi avusti tuotantoa majoituksen järjestelyissä sekä kuvauspaikkojen löytämisessä sekä behind the scenes- ohjelman kuvauslokaatioiden suunnittelussa ja löytämisessä. Tuotantoryhmässä oli yhteensä 45 henkilöä. 

– Levi valikoitui kuvauspaikaksi, koska vuodelle 2021 suunniteltuja Namibian kuvauksia ei voitu toteuttaa COVID- tilanteen vuoksi. Tarkempi tutustuminen kuvauspaikkoihin vakuutti tuotannon siitä, että Levi on oikea paikka kuvata. Alueelta löytyvät iglut, kauniit maisemat ja tykkylumipuut, kodikkaat hirsi- ja kelomökit, huskyt ja lumivarma sekä pohjoinen sijainti vakuuttivat, kertoo Melanie Lachner, Polyphonin tuotantopäällikkö.

Lue myös:

    Uusimmat