Vielä ehdit mukaan somettomaan syyskuuhun – näin siitä hyödyt!
Shutterstock
Julkaistu 04.09.2018 16:42
Valpuri Haapala
valpuri.haapala@mtv.fi
Lihatonta lokakuuta odotellessa on aika tarttua syksyn ensimmäiseen trendiin: somettomaan syyskuuhun.
Videolla keskustellaan siitä, mitä somessa saa oikein sanoa.
Britanniassa syntynyt Scroll Free September -kampanja on saanut Suomessa nimen someton syyskuu. Sen tarkoituksena on viettää koko syyskuu selailematta sosiaalisen medioiden, kuten Instagramin, loputtomia uutisvirtoja.
Idea lähti The Royal Society for Public Health -viranomaisen teettämästä kyselystä, jonka mukaan jopa puolet nuorista somettajista uskoo sometauon tekevän hyvää heidän terveydelleen ja hyvinvoinnilleen.
Mitä hyötyä somettomuudesta sitten on? Jatka lukemista ja ota selvää!
Somettomuus voi lähentää ihmissuhteita. Kuvituskuva.Shutterstock
Jatkuva puhelimen kautta tapahtuva vuorovaikutus vähentää kasvotusten tapahtuvaa viestintää, mikä voi vaikuttaa kielteisesti esimerkiksi perhe- ja ystävyyssuhteisiin. Vaikka sosiaalinen media helpottaa yhteydenpitoa, saattaa se myös muuttaa sitä pinnallisemman ja etäisemmän tuntuiseksi.
Kuukausi ilman somea voi kuulostaa sosiaalisen elämän kannalta kolkolta, mutta todellisuudessa se saattaa lähentää ihmissuhteita.
Ryhtisi paranee
Someniska on todellinen ilmiö. Kuvituskuva.Shutterstock
Kännykän näpräämisen osoitettiin ruotsalaistutkimuksessa olevan yhteydessä niska- ja yläselkä ongelmien kanssa. Näppäily näkyi myös sormien tunnottomuutena tai nipistelynä. Syy kipuihin on huono ergonomia: puhelinta pidetään tavallisesti melko alhaalla vatsan edessä, jolloin pää työntyy eteenpäin. Sormiongelmiin taas vaikuttaa samaan liikkeen jatkuva toisto.
Someton syyskuu onkin loistava mahdollisuus ryhdin oikaisemiseen.
Olet tehokkaampi
Moni käyttää työaikaansa somen selailuun. Kuvituskuva.Shutterstock
Jos viisipäiväistä työviikkoa tekevä työntekijä jättää sosiaalisen median kuukaudeksi, hän saattaisi saada siis reilut 3,5 tuntia enemmän töitä viikon aikana.
Mielenterveytesi paranee
Somessa tapahtuva vertailu voi heikentää mielen hyvinvointia. Kuvituskuva.Shutterstock