Kookosvesi, kookosmaito ja kookoskerma voivat joskus sekoittua keskenään. Etenkin kookosmaito ja -kerma muistuttavat toisiaan hämäävän paljon. Ruokatoimittaja selvitti, mitä eroa niillä oikeasti on.
Videolla Henri Alénin vinkit arkiruoan kokkailuun.
Kaupoissa myytävä kookosvesi on kirkasta, kookospähkinästä saatavaa nestettä. Sitä voi juoda sellaisenaan virkistysjuomana.
Kookosmaito ja -kerma ovat puolestaan koostumukseltaan täyteläisempiä ja väriltään vaaleita. Ne valmistetaan kookospähkinän valkoisesta siemenvalkuaisesta ja vedestä. Mutta mitä eroa niiden välillä oikeastaan on?
The Kitchnin ruokatoimittaja Emily Han otti asiasta selvää.
Näin kookosmaito ja -kerma eroavat toisistaan
Tuotteiden suurimmat erot ovat niiden rikastamisessa ja koostumuksessa.
Kookosmaidon koostumus muistuttaa lehmänmaitoa. Sen valmistamiseen käytetään kookoskermaa vähemmän siemenvalkuaista. Kookosmaitoa käytetään peruselementtinä monissa aasialaisissa ruoissa.
Kookoskerman valmistamiseen käytetään puolestaan runsaammin siemenvalkuaista, jolloin sen koostumuksestakin tulee kookosmaitoa paksumpaa ja runsaampaa.
Molemmat tuotteet soveltuvat ruoanlaittoon ja leivontaan.
Kokeile näitä kookosta hyödyntäviä reseptejä: Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen
Koko Suomi leipoo: Kirpsakka kookosyllätys
Lue kaikki lifestyle-artikkelit
Lähteet: The Kitchn, Santa Maria