Päärynä-marsipaanipiiras

Nicolas Thieulonin piiras on taattua herkkua.

Ainekset

  • 120 g voita
  • reilu 1½ dl tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 keltuaista
  • 1½ rkl vettä
  • ½ sitruunan kuori
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • sokeria
  • 4-5 päärynää
  • vihreää marsipaania

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voi joukkoon. Lisää munankeltuaiset, sitruunan kuori ja vanilja. Nypi taikina uudelleen. Lisää vesi ja kokoa taikina paksuksi pötköksi. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Levitä taikina piirakkavuokaan. Levitä taikinan päälle leivinpaperi ja täytä vuoka esimerkiksi kuivilla pavuilla. Esipaista pohjaa uunissa 180 asteessa 10-15 minuuttia.

Asettele päärynäviipaleet vuokaan ja ripottele päälle sokeria. Nypi päälle marsipaania ja mahdollinen ylijäänyt taikina. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile piiraan kanssa esimerkiksi vaniljakastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat