Päärynä-marsipaanipiiras
Nicolas Thieulonin piiras on taattua herkkua.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 120 g voita
- reilu 1½ dl tomusokeria
- ripaus suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 keltuaista
- 1½ rkl vettä
- ½ sitruunan kuori
- ½ vaniljatangon siemenet
- sokeria
- 4-5 päärynää
- vihreää marsipaania
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voi joukkoon. Lisää munankeltuaiset, sitruunan kuori ja vanilja. Nypi taikina uudelleen. Lisää vesi ja kokoa taikina paksuksi pötköksi. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Levitä taikina piirakkavuokaan. Levitä taikinan päälle leivinpaperi ja täytä vuoka esimerkiksi kuivilla pavuilla. Esipaista pohjaa uunissa 180 asteessa 10-15 minuuttia.
Asettele päärynäviipaleet vuokaan ja ripottele päälle sokeria. Nypi päälle marsipaania ja mahdollinen ylijäänyt taikina. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile piiraan kanssa esimerkiksi vaniljakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku