Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ahvenfileet salviavoissa, tuoretta pinaattia ja paahdettuja kirsikkatomaatteja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Salviavoissa paistetut ahvenfileet maistuvat taivaalliselta. Tarjoa kalan lisukkeena pinaattia ja paahdettuja kirsikkatomaatteja. Kokeile Antti Vahteran reseptiä!

Ainekset

  • 8 ruodotonta ahvenfileitä (noin 120-150 g henkeä kohden)
  • 3-4 dl tuoreita salvian lehtiä
  • 1,5 l pinaatin lehtiä
  • 20 kirsikkatomaattia
  • 1 dl kirkastettua voita kirkastettua voita
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Valmistusohje

Näin kirkastat voin: Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas osa.

Lisää tomaatit uunivuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Mausta pippurilla, suolalla ja paista 90-asteissa uunissa noin tunti.

Paista salvianlehdet paistinpannulla molemmin puolin kirkastetussa voissa. Nosta salvianlehdet talouspaperin päälle, jotta säilyy rapeus.

Paista suolalla ja pippurilla maustetut ahvenfileet samalla pannulla salviavoissa kullan keltaisiksi.

Kuumenna paistinpannu. Lisää sekaan 2 ruokalusikallista vettä ja pinaatinlehdet. Kääntele pinaatinlehtiä noin minuutti, mausta pippurilla ja suolalla.

Nostele pinaatinlehtiä lautasille, päälle kirsikkatomaatteja, ahvenfileet ja rapeita salvianlehtiä.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee