Ahvenfileet salviavoissa, tuoretta pinaattia ja paahdettuja kirsikkatomaatteja
Salviavoissa paistetut ahvenfileet maistuvat taivaalliselta. Tarjoa kalan lisukkeena pinaattia ja paahdettuja kirsikkatomaatteja. Kokeile Antti Vahteran reseptiä!
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 8 ruodotonta ahvenfileitä (noin 120-150 g henkeä kohden)
- 3-4 dl tuoreita salvian lehtiä
- 1,5 l pinaatin lehtiä
- 20 kirsikkatomaattia
- 1 dl kirkastettua voita kirkastettua voita
- 0,5 dl oliiviöljyä
- mustapippuria ja merisuolaa myllystä
Valmistusohje
Näin kirkastat voin: Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas osa.
Lisää tomaatit uunivuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Mausta pippurilla, suolalla ja paista 90-asteissa uunissa noin tunti.
Paista salvianlehdet paistinpannulla molemmin puolin kirkastetussa voissa. Nosta salvianlehdet talouspaperin päälle, jotta säilyy rapeus.
Paista suolalla ja pippurilla maustetut ahvenfileet samalla pannulla salviavoissa kullan keltaisiksi.
Kuumenna paistinpannu. Lisää sekaan 2 ruokalusikallista vettä ja pinaatinlehdet. Kääntele pinaatinlehtiä noin minuutti, mausta pippurilla ja suolalla.
Nostele pinaatinlehtiä lautasille, päälle kirsikkatomaatteja, ahvenfileet ja rapeita salvianlehtiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku