Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pistaasi-pestokuorrutettua possunfileetä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Possu maistuu pistaasin, peston ja parmesaanijuuston kera. Tarjoa lisäkkeeksi hienostunutta versiota perunamuusista, Makuja-kokki Maija Silvennoisen ohjeen mukaista yrttimuusia.

Ainekset

  • 2 rkl öljyä tai kirkastettua voita
  • 600 g possunsisäfileetä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Kuorrutus

  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 dl pistaasimanteleita
  • 1 dl parmesaanijuustoa raasteena

Valmistusohje

Ota possunfilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.

Valmista ensin kuorrutus. Laita kulhoon öljy, basilikan lehdet, valkosipulit, mausteet ja pistaasimantelit. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon juusto.

Poista fileestä kalvot. Mausta filee suolalla ja pippurilla, ruskista filee pannulla. Lusikoi fileen päälle kuorrutusta ja kypsennä 220-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia fileen koosta riippuen, kunnes filee on kypsä.

Anna lihan levätä noin viisi minuuttia. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa yrttimuusin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee