Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Antti Vahteran Karitsanfileetä, paistettuja herkkutatteja ja kaalia kolmella tapaa

Julkaistu 08.10.2015 09:23

Antti vahteran herkullinen menu valmistuu syksyn sesonkiherkuista.

Karitsa

  • 500-600 g karitsan ulkofileetä
  • 4- 5 oksaa timjamia
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Paistetut tatit

  • 25 g kuivattuja herkkutatteja viipaleina
  • 3- 4 rkl voita paistamiseen
  • mustapippuria
  • suolaa

Kukkakaalipyree

  • 250 g kukkakaalin nuppuja
  • 100 g vuohenjuustoa
  • suolaa

Paistetut suikaloidut ruusukaalit

  • 100 ruusukaalia
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Rapeaksi paahdetut lehtikaalit

  • 100 g tuoretta lehtikaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Maldon suolaa

Valmistusohje

Puhdista karitsanfilee jänteistä. Hiero lihan pintaan silputtua persiljaa, timjamia, mustapippuria, suolaa ja öljyä. Paahda filee molemmin puolin nopeasti pannulla. Työnnä paistomittarin antura fileen paksuimpaan kohtaan ja paista 160 asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 52 astetta. Anna fileen levähtää hetki ennen viipaleiksi leikkaamista. Laita kuivatut tatit kulhoon ja lisää kylmää vesi. Anna sienien turvota noin 2 tuntia veden alla. Purista tateista vesi pois ja paista paistinpannulla kevyesti rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lautaselle, lusikoi päälle herkkutatteja ja paistovoita. Tarjoile lisäksi vielä kaalia pyreenä, paistettuna ja rapeina sipseinä.

Keitä kukkakaalin nuput vedessä pehmeän kypsiksi. Kaada vesi pois. Poista vuohenjuuston päältä kuorikitti. Lisää juusto kukkakaalien sekaan ja soseuta sauvasekoittimella samettisen tasaiseksi soseeksi. Tarkasta suola.

Poista ruusukaaleista pintalehdet ja kanta. Suikaloi kaalit ja paista pannulla vähässä oliiviöljyssä rapeiksi. Mausta suolalla ja tarjoile heti.

Revi kaalin rankasta lehdet ja halkaise vielä suuret lehdet pieneksi. Sekoita lehdet oliiviöljyssä, vähässä suolassa ja levitä uunipellille. Paahda lehdet 225 asteisessa uunissa muutama minuutti rapeaksi. Kaali valmista kun vihreän rapeaa, pieni ruskistuminen ei haittaa mitään.

Tuoreimmat aiheesta

Karitsaa