Sahramijuustokakku mansikkahillokkeella
Sahraminmakuinen juustokakku maistuu joulun aikaan. Jos haluat tehdä kokonaisen, ison juustokakun, 2 ½ litran vuoka sopii siihen hyvin. Juustonjuoksutetta voi ostaa apteekista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 hengelle
- 6 l kulutusmaitoa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- ½ rkl juustonjuoksutetta
- 5 dl kuohukermaa
- 3 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 500 g hienonnettuja manteleita
- 3 kuorittua ja hienonnettua karvasmantelia
- ½ g sahramia
- voita vuoan voiteluun
Mansikkahilloke
- 300 g mansikoita
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna maito varovaisesti 35-asteiseksi. Vatkaa mukaan jauhot, lisää juustonjuoksute ja sekoita, kunnes huomaat massan alkavan paksuuntua. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen levätä n. 30 minuuttia, jolloin se on jakaantunut juustomassaan ja kirkkaaseen heraan. Sekoita vielä, käsin tai sähkövatkaimella, jotta massa erottuu kunnolla.
2. Siivilöi massa siiviläliinan läpi niin että kaikki hera valuu pois, n. 1 tunti. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita juustomassa kulhoon ja vatkaa mukaan kerma, munat, sokeri, sahrami ja mantelit. Voitele 12 pientä annosvuokaa, kaada seos niihin ja paista n. 1 ½ tuntia.
3. Hilloke: Sekoita mansikat ja sokeri kattilassa. Anna seoksen sulaa hitaasti miedolla lämmöllä, kunnes mansikat tuntuvat pehmeiltä, mutta eivät mene aivan kasaan. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä