Kalatartar

Tumman leivän päälle rakennettu kalatartar sopii kesäisen aterian alkupalaksi. Kokeile Saran helppoa reseptiä!

Ainekset

  • pala tummaa leipää
  • voita (Ingman)
  • 100 g lohta kuutioituna
  • 100 g siikaa kuutioituna
  • 1 tl piparjuurta raastettua
  • 1/2 punasipuli silputtuna
  • 1/2 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl tilliä, silputtuna
  • 1 rkl ranskankermaa (Arla Keittiö)
  • suolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • 1 dl puolukoita
  • 1dl akvavit
  • 1dl sokeria
  • 2 rkl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Laita kuutioidut kalat kulhoon ja mausta piparjuurella, punasipulilla ja sitruunankuorella. Lisää joukkoon silputtu tilli, suola ja mustapippuri ja sekoita hyvin.

Valmista kastike. Laita puolukat, akvavit, sokeri ja valkoviinietikka kattilaan. Anna seoksen keittyä niin, että seos paksuuntuu ja anna sen sitten jäähtyä.

Kokoa tartar. Voitele leipä ja aseta sen päälle ympyrämuotti. Laita muottiin kalatäyte ja painele se tiiviiksi lusikan avulla. Lopuksi koristele tartarleipä ranskankermalla ja tarjoile puolukka-akvavitkastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.