Kalatartar
Tumman leivän päälle rakennettu kalatartar sopii kesäisen aterian alkupalaksi. Kokeile Saran helppoa reseptiä!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- pala tummaa leipää
- voita (Ingman)
- 100 g lohta kuutioituna
- 100 g siikaa kuutioituna
- 1 tl piparjuurta raastettua
- 1/2 punasipuli silputtuna
- 1/2 sitruunan kuori raastettuna
- 2 rkl tilliä, silputtuna
- 1 rkl ranskankermaa (Arla Keittiö)
- suolaa
- mustapippuria
Kastike
- 1 dl puolukoita
- 1dl akvavit
- 1dl sokeria
- 2 rkl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
Laita kuutioidut kalat kulhoon ja mausta piparjuurella, punasipulilla ja sitruunankuorella. Lisää joukkoon silputtu tilli, suola ja mustapippuri ja sekoita hyvin.
Valmista kastike. Laita puolukat, akvavit, sokeri ja valkoviinietikka kattilaan. Anna seoksen keittyä niin, että seos paksuuntuu ja anna sen sitten jäähtyä.
Kokoa tartar. Voitele leipä ja aseta sen päälle ympyrämuotti. Laita muottiin kalatäyte ja painele se tiiviiksi lusikan avulla. Lopuksi koristele tartarleipä ranskankermalla ja tarjoile puolukka-akvavitkastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka