Alkukesän salaatti

Käytä varhaissadon kasviksia! Tässä tarjoilemme ne runsaassa, lämpimässä salaatissa.

Neljälle

  • 1 romanesco (vihreä kukkakaali)
  • 10 ohutta valkoista parsaa
  • 1 nippu ohuita porkkanoita
  • 50 g tuoreita vihreitä papuja
  • 50 g tuoreita sokeriherneitä
  • 1 kevätsipuli

Kastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi, lisää sinappi, suola ja pippuri. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Puhdista vihannekset. Murra romanesco kimpuiksi. Kuori tarvittaessa parsat ja porkkanat, keitä kasvikset lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

3. Lado vihannekset suureen tarjoilukulhoon, tarjoile kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!