Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Alkukesän salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytä varhaissadon kasviksia! Tässä tarjoilemme ne runsaassa, lämpimässä salaatissa.

Neljälle

  • 1 romanesco (vihreä kukkakaali)
  • 10 ohutta valkoista parsaa
  • 1 nippu ohuita porkkanoita
  • 50 g tuoreita vihreitä papuja
  • 50 g tuoreita sokeriherneitä
  • 1 kevätsipuli

Kastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi, lisää sinappi, suola ja pippuri. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Puhdista vihannekset. Murra romanesco kimpuiksi. Kuori tarvittaessa parsat ja porkkanat, keitä kasvikset lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

3. Lado vihannekset suureen tarjoilukulhoon, tarjoile kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti