Alkukesän salaatti
Käytä varhaissadon kasviksia! Tässä tarjoilemme ne runsaassa, lämpimässä salaatissa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 romanesco (vihreä kukkakaali)
- 10 ohutta valkoista parsaa
- 1 nippu ohuita porkkanoita
- 50 g tuoreita vihreitä papuja
- 50 g tuoreita sokeriherneitä
- 1 kevätsipuli
Kastike
- 1 prk kermaviiliä
- ½ dl majoneesia
- 1 tl dijonsinappia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi, lisää sinappi, suola ja pippuri. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Puhdista vihannekset. Murra romanesco kimpuiksi. Kuori tarvittaessa parsat ja porkkanat, keitä kasvikset lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
3. Lado vihannekset suureen tarjoilukulhoon, tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka