Lohisalaatti
Julkaistu
Raikas ja täyttävä salaatti, jossa vihannekset voi toki vaihtaa kauden mukaan. Salaatti sopii niin yksinään tarjoiltavaksi kuin seisovaan pöytään maukkaan leivän kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- 500 g keitettyä lohta, paloina
- 2 endiiviä, suikaleina
- 1 jäävuorisalaatinkerä, suikaleina
- ½ salaattikiinankaali, suikaleina
- 250 g kuorettomia katkarapuja
- 2 avokadoa, viipaleina
- 1 pieni prk parsannuppuja
- 125 g pakasteherneitä
- 100 g pieniä herkkusieniä
- 1 iso tomaatti, suikaleina
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 1 dl chilikastiketta
- 1 dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Keitä herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Levitä salaatinlehdet vadille. Asettele loput ainekset kauniisti salaattipedille.
3. Sekoita kastike, lusikoi salaatille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka