Kurkkua tapenaden kera
Tapenade, eli oliivitahna on maukasta tarjoiltavaa myös vaalealla leivällä. Osta kivellisiä oliiveja, niissä on enemmän makua. Tapenade säilyy hyvin jääkapissa, mutta anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso lavakurkku
- 2 dl mustia oliiveja
- 1 rasia sardelleja
- 2 tl kapriksia
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- sitruunamehua
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Halkaise kurkku pituussuuntaan ja koverra pois siemenet.
2. Poista oliiveista kivet. Soseuta oliivit, sardellit, kaprikset ja valkosipuli tahnaksi. Lisää öljy vähän kerrallaan.
3. Täytä kurkunpuolikkaat ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa