Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kurkkua tapenaden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tapenade, eli oliivitahna on maukasta tarjoiltavaa myös vaalealla leivällä. Osta kivellisiä oliiveja, niissä on enemmän makua. Tapenade säilyy hyvin jääkapissa, mutta anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 1 iso lavakurkku
  • 2 dl mustia oliiveja
  • 1 rasia sardelleja
  • 2 tl kapriksia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise kurkku pituussuuntaan ja koverra pois siemenet.

2. Poista oliiveista kivet. Soseuta oliivit, sardellit, kaprikset ja valkosipuli tahnaksi. Lisää öljy vähän kerrallaan.

3. Täytä kurkunpuolikkaat ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Alkupala