Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Amalfilaista pestoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pesto tehdään normaalisti basilikasta ja pinjansiemenistä, mutta Amalfissa käytetään persiljaa ja saksanpähkinöitä.

6 - 8 hengelle

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 kuppi neitsytoliiviöljyä
  • nippu italialaista persiljaa, pestynä ja kuivattuna
  • 1/2 kuppia saksanpähkinöitä
  • 1 kuppi raastettua parmesaanijuustoa
  • 1/2 ruokalusikallista merisuolaa

Valmistusohje

Amalfilainen pestokastike sopii erinomaisesti dundereiden kanssa.

- Laita valkosipuli, persilja, suola ja pähkinät tehosekoittimeen.

- Lisää moottorin surratessa neitsytoliiviöljyä tasaisena virtana.

- Kun koostumus on yhtenäinen, lisää tehosekoittimeen juuri raastettu parmesaanijuusto ja sekoita seosta muutaman sekunnin ajan.

- Pestoa voi syödä tuoreena tai sen voi laittaa jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan myöhempiä ateriakertoja.

- Jos säilytät pestoa lasikulhossa, varmista että päällä on kerros neitsytoliiviöljyä.

Tuoreimmat aiheesta

Pesto