Amalfilaista pestoa
Pesto tehdään normaalisti basilikasta ja pinjansiemenistä, mutta Amalfissa käytetään persiljaa ja saksanpähkinöitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
6 - 8 hengelle
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 kuppi neitsytoliiviöljyä
- nippu italialaista persiljaa, pestynä ja kuivattuna
- 1/2 kuppia saksanpähkinöitä
- 1 kuppi raastettua parmesaanijuustoa
- 1/2 ruokalusikallista merisuolaa
Valmistusohje
Amalfilainen pestokastike sopii erinomaisesti dundereiden kanssa.
- Laita valkosipuli, persilja, suola ja pähkinät tehosekoittimeen.
- Lisää moottorin surratessa neitsytoliiviöljyä tasaisena virtana.
- Kun koostumus on yhtenäinen, lisää tehosekoittimeen juuri raastettu parmesaanijuusto ja sekoita seosta muutaman sekunnin ajan.
- Pestoa voi syödä tuoreena tai sen voi laittaa jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan myöhempiä ateriakertoja.
- Jos säilytät pestoa lasikulhossa, varmista että päällä on kerros neitsytoliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"