Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Amarantti-hirssipuuro jogurtin, hunajan ja siementen kera

Julkaistu 07.01.2015 07:43

7.1.2015. Tämä puuro on vaikka sunnuntaiaamiaiselle sopiva herkkupuuro!

Ainekset

  • Cashewpähkinä 25 g
  • Mantelirouhe 25 g
  • Auringonkukansiemen 25 g
  • Seesaminsiemen, kuorineen 1 rkl
  • Fariinisokeri 0.5 rkl
  • Amarantti 0.5 dl
  • GoGreen Kuoreton Hirssinjyvä 2.5 dl
  • Vesi 6.5 dl
  • Kaneli 1 tl
  • Rasvaton maito 2.5 dl
  • Pehmeät kuivatut viikunat 50 g

LISÄKSI

  • Jogurtti kreikkalainen 1 purkki (150 g)
  • Hunaja 4 tl

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Hienonna cashewpähkinät ja sekoita mantelirouheen, siementen ja sokerin kera. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

Paahda keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes sekoitus saa hieman väriä. Siirrä sivuun.

Huuhdo amarantti ja hirssi ja kaada kattilaan.

Lisää vesi ja kaneli ja kiehauta.

Alenna hieman lämpöä ja anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia.

Lisää maito ja hienonnetut viikunat, peitä kannella ja jatka keittämistä (aina silloin tällöin sekoittaen) noin 5 minuutin ajan, kunnes puuro on kypsää.

Tarjoa siemensekoituksen, jogurtin ja hunajan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Makea puuro