Amarantti-hirssipuuro jogurtin, hunajan ja siementen kera
7.1.2015. Tämä puuro on vaikka sunnuntaiaamiaiselle sopiva herkkupuuro!
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Cashewpähkinä 25 g
- Mantelirouhe 25 g
- Auringonkukansiemen 25 g
- Seesaminsiemen, kuorineen 1 rkl
- Fariinisokeri 0.5 rkl
- Amarantti 0.5 dl
- GoGreen Kuoreton Hirssinjyvä 2.5 dl
- Vesi 6.5 dl
- Kaneli 1 tl
- Rasvaton maito 2.5 dl
- Pehmeät kuivatut viikunat 50 g
LISÄKSI
- Jogurtti kreikkalainen 1 purkki (150 g)
- Hunaja 4 tl
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Hienonna cashewpähkinät ja sekoita mantelirouheen, siementen ja sokerin kera. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
Paahda keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes sekoitus saa hieman väriä. Siirrä sivuun.
Huuhdo amarantti ja hirssi ja kaada kattilaan.
Lisää vesi ja kaneli ja kiehauta.
Alenna hieman lämpöä ja anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia.
Lisää maito ja hienonnetut viikunat, peitä kannella ja jatka keittämistä (aina silloin tällöin sekoittaen) noin 5 minuutin ajan, kunnes puuro on kypsää.
Tarjoa siemensekoituksen, jogurtin ja hunajan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa