Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Banaanikakku karibialaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä kakussa maistuu auringonpaiste ja Karibia. Jos haluat vahvistaa karibialaisuutta, vaihda 1 rkl viilistä tummaan rommiin.

10-12 palaan

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl kidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 banaania
  • ½ tl suolaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 ¼ dl viiliä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 pss rouhittuja hasselpähkinöitä
  • 1 dl kookosta
  • voita + kookosta vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele suuri kakkuvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää munat yksi kerrallaan. Muussaa banaanit ja sekoita ne taikinaan.

2. Yhdistä kuivat ainekset paitsi kookos. Kääntele kuivat ainekset vuorotellen viilin kanssa taikinaan.

3. Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle kookos ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku