Banaanikakku karibialaisittain
Tässä kakussa maistuu auringonpaiste ja Karibia. Jos haluat vahvistaa karibialaisuutta, vaihda 1 rkl viilistä tummaan rommiin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 150 g voita
- 3 ½ dl kidesokeria
- 2 kananmunaa
- 2 banaania
- ½ tl suolaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 ¼ dl viiliä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 pss rouhittuja hasselpähkinöitä
- 1 dl kookosta
- voita + kookosta vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele suuri kakkuvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää munat yksi kerrallaan. Muussaa banaanit ja sekoita ne taikinaan.
2. Yhdistä kuivat ainekset paitsi kookos. Kääntele kuivat ainekset vuorotellen viilin kanssa taikinaan.
3. Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle kookos ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi