Banaanikakku karibialaisittain
Tässä kakussa maistuu auringonpaiste ja Karibia. Jos haluat vahvistaa karibialaisuutta, vaihda 1 rkl viilistä tummaan rommiin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 150 g voita
- 3 ½ dl kidesokeria
- 2 kananmunaa
- 2 banaania
- ½ tl suolaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 ¼ dl viiliä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 pss rouhittuja hasselpähkinöitä
- 1 dl kookosta
- voita + kookosta vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele suuri kakkuvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää munat yksi kerrallaan. Muussaa banaanit ja sekoita ne taikinaan.
2. Yhdistä kuivat ainekset paitsi kookos. Kääntele kuivat ainekset vuorotellen viilin kanssa taikinaan.
3. Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle kookos ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa