Amerikkalainen murekerengas
Tomaattikeitto maustettuna viinietikalla ja fariinilla nostaa murekkeen makua kummasti.
Kuudelle-seitsemälle
- 600 g savukinkkua
- 300 g sikanautajauhelihaa
- 1 muna
- 2 dl grahamkeksimuruja
- 3/4 dl maitoa
- 2 maustemittaa nelimaustetta
Kastike
- 1 purkki tomaattikeittoa
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 rkl fariinisokeria
- ½ tl sinappia
Lisäksi
- vihreitä herneitä
- maissinjyviä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Silppupa kinkku pieneksi, vaikka monitoimikoneessa. Sekoita hake jauhelihan kanssa. Sekoita mureketaikinaan loput ainekset. Lusikoi mureketaikina vedellä huuhdeltuun reikävuokaan.
2. Sekoita kastikkeen ainekset. Kiehauta ja kaada sen jälkeen noin 1/4 kastikkeesta murekkeen päälle vuokaan. Paista mureketta uunin keskitasolla 40 minuuttia ja kaada jälleen yhtä paljon kastiketta murekkeelle. Paista kypsäksi nyt noin 30 minuutissa.
3. Kaada hieman lientä vuoasta. Kumoa mureke vadille, koristele lisäkkeillä ja tarjoile lopun kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti