Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Amerikkalainen murekerengas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tomaattikeitto maustettuna viinietikalla ja fariinilla nostaa murekkeen makua kummasti.

Kuudelle-seitsemälle

  • 600 g savukinkkua
  • 300 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 2 dl grahamkeksimuruja
  • 3/4 dl maitoa
  • 2 maustemittaa nelimaustetta

Kastike

  • 1 purkki tomaattikeittoa
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ tl sinappia

Lisäksi

  • vihreitä herneitä
  • maissinjyviä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Silppupa kinkku pieneksi, vaikka monitoimikoneessa. Sekoita hake jauhelihan kanssa. Sekoita mureketaikinaan loput ainekset. Lusikoi mureketaikina vedellä huuhdeltuun reikävuokaan.

2. Sekoita kastikkeen ainekset. Kiehauta ja kaada sen jälkeen noin 1/4 kastikkeesta murekkeen päälle vuokaan. Paista mureketta uunin keskitasolla 40 minuuttia ja kaada jälleen yhtä paljon kastiketta murekkeelle. Paista kypsäksi nyt noin 30 minuutissa.

3. Kaada hieman lientä vuoasta. Kumoa mureke vadille, koristele lisäkkeillä ja tarjoile lopun kastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke