Jauhalihamureke oliivien kera
Onko sinulla kiire? Taputtele mureketaikina uunipannuun, niin mureke kypsyy puolessa ajassa. Sitten voit leikata pihvejä ja tarjoilla. Hyvä varsinkin jos pöydässä on monta.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle-viidelle
- 600 g sikanautajauhelihaa
- 10 vihreää oliivia silputtuna
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ½ lihaliemikuutio
- 1 dl vettä
- ½ dl korppujauhoa
- 1 muna
- 1 paketti pekonia
Lisäksi
- keitettyä riisiä
- vihreitä herneitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhelihaan oliivisilppu, suola, pippuri ja tomaattipyree. Liuota liemikuutio veteen. Jäähdytä ja sekoita lihaliemeen korppujauho ja muna. anna turvota 5 minuuttia.
2. Sekoita korppujauhoseos jauhelihaan. Muotoile murekkeesta pitkänomainen limppu voideltuun uunivuokaan.
3. Peitä mureke pekonisiivuilla ja paista uunin alatasolla noin tunti. Tarjoile lisäkkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti