Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhalihamureke oliivien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Onko sinulla kiire? Taputtele mureketaikina uunipannuun, niin mureke kypsyy puolessa ajassa. Sitten voit leikata pihvejä ja tarjoilla. Hyvä varsinkin jos pöydässä on monta.

Neljälle-viidelle

  • 600 g sikanautajauhelihaa
  • 10 vihreää oliivia silputtuna
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 muna
  • 1 paketti pekonia

Lisäksi

  • keitettyä riisiä
  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhelihaan oliivisilppu, suola, pippuri ja tomaattipyree. Liuota liemikuutio veteen. Jäähdytä ja sekoita lihaliemeen korppujauho ja muna. anna turvota 5 minuuttia.

2. Sekoita korppujauhoseos jauhelihaan. Muotoile murekkeesta pitkänomainen limppu voideltuun uunivuokaan.

3. Peitä mureke pekonisiivuilla ja paista uunin alatasolla noin tunti. Tarjoile lisäkkeiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke