Jauhalihamureke oliivien kera

Onko sinulla kiire? Taputtele mureketaikina uunipannuun, niin mureke kypsyy puolessa ajassa. Sitten voit leikata pihvejä ja tarjoilla. Hyvä varsinkin jos pöydässä on monta.

Neljälle-viidelle

  • 600 g sikanautajauhelihaa
  • 10 vihreää oliivia silputtuna
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 muna
  • 1 paketti pekonia

Lisäksi

  • keitettyä riisiä
  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhelihaan oliivisilppu, suola, pippuri ja tomaattipyree. Liuota liemikuutio veteen. Jäähdytä ja sekoita lihaliemeen korppujauho ja muna. anna turvota 5 minuuttia.

2. Sekoita korppujauhoseos jauhelihaan. Muotoile murekkeesta pitkänomainen limppu voideltuun uunivuokaan.

3. Peitä mureke pekonisiivuilla ja paista uunin alatasolla noin tunti. Tarjoile lisäkkeiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!