Herkkusienitäytteinen mureke

Jos olet kyllästynyt paistokäryihin, käytä enemmän uunia. Uunimurekkeen teko on helppoa ja tulos maukasta. Tähän murekkeeseen sopivat myös kantarellit, kun niiden aika on.

Neljälle

  • 500 g sikajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna
  • 1 porkkana raastettuna
  • ½ dl korppujauhoa
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl nelimaustetta
  • 1 nippu persiljaa silputtuna

Täyte

  • 200 g herkkusieniä
  • voita paistamiseen + voiteluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhelihaan suola, pippuri, muna ja porkkanaraaste. Turvota korppujauhoa maidossa 5 minuuttia ja sekoita jauhelihaa, kuten kaikki loput ainekset, myös persiljasilppu.

2. silppua sienet ja kuullota niitä voissa pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. voitele uunivuoka ja levitä sen pohjalle puolet murekeseoksesta pitkänomaisen limpun muotoon. Levitä sienihake päälle ja peitä se lopulla murekkeella. Muotoile sileä limppu.

3. Penslaa mureke voisulalla. Paista uunin alatasolla noin tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.