Pekonilla täytetty mureke

Tämä täyte tekee murekelimpusta mehukkaan ja maukkaan. Voit tehdä tämän etukäteen valmiiksi ja sitten vain lämmittää sen ennen tarjoilua, esim. vesihauteessa uunissa.

Neljälle

  • 500 g nautajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna
  • ½ dl korppujauhoa
  • ½ dl mineraalivettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sipuli raastettuna
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 125 g vihreitä pakasteherneitä

Täyte

  • 1 paketti pekonikuutioita
  • 1 pieni purjo
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhelihaan mausteet ja muna. Turvota korppujauho mineraalivedessä 5 minuuttia ja sekoita sitten murekeseokseen, samoin kuin kaikki muut ainekset. Kääntele mukaan myös herneet.

2. Ruskista pekoni ja suikaloitu purjo. Voitele univuoka ja levitä sille 1/3 mureketaikinasta pitkänomaisen limpun muotoon. Levitä sen päälle puolet täytteestä, sitten mureketta, sen jälkeen täytettä ja lopuksi murekekerros.

3. Muotoile murekelimppu sileäksi. Penslaa voisulalla. Paista uunin alatasolla noin tunti.

Parhaat ruokaohjelmat