Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellenin uunilihamureke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täytettynä omenalla murekelimppua saa hieman happamen ja pirteän maun.

Viidelle-kuudelle

  • 750 g sikanautajauhelihaa
  • ½ muna
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 maustemitta nelimaustetta

Täyte

  • 100 g pekonikuutioita
  • 1 pieni purjo
  • 2 pientä omenaa
  • ½ munaa voiteluun
  • soija

Lisäksi

  • paistettuja omenalohkoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita korppujauho turpoamaan maitoon 5 minuutiksi. Sekoita se ja muna sekä mausteet jauhelihaan.

2. suikaloi purjo ja kuutioi omena hienoksi. Levitä mureketaikina leivinpaperille pitkänomaiseksi levyksi. Jaa täyte levylle. Kääri mureke rullalle ja painele saumakohta ja päät tiukasti kiinni. Aseta mureke saumakohta alaspäin kevyesti voideltuun uunivuokaan ilman leivinpaperia.

3. Sekoita vatkattuun munaa soija ja penslaa sillä murekkeen pinta. Paista mureke kypsäksi unin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarjoile mielellään ohessa paistettuja omenalohkoja.

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke