Hellenin uunilihamureke

Täytettynä omenalla murekelimppua saa hieman happamen ja pirteän maun.

Viidelle-kuudelle

  • 750 g sikanautajauhelihaa
  • ½ muna
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 maustemitta nelimaustetta

Täyte

  • 100 g pekonikuutioita
  • 1 pieni purjo
  • 2 pientä omenaa
  • ½ munaa voiteluun
  • soija

Lisäksi

  • paistettuja omenalohkoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita korppujauho turpoamaan maitoon 5 minuutiksi. Sekoita se ja muna sekä mausteet jauhelihaan.

2. suikaloi purjo ja kuutioi omena hienoksi. Levitä mureketaikina leivinpaperille pitkänomaiseksi levyksi. Jaa täyte levylle. Kääri mureke rullalle ja painele saumakohta ja päät tiukasti kiinni. Aseta mureke saumakohta alaspäin kevyesti voideltuun uunivuokaan ilman leivinpaperia.

3. Sekoita vatkattuun munaa soija ja penslaa sillä murekkeen pinta. Paista mureke kypsäksi unin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarjoile mielellään ohessa paistettuja omenalohkoja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!