Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ananasgratinoitu kinkku avokadon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joulukinkku on aina yhtä hyvää keitettyjen perunoiden ja herneiden kanssa. Joskus kannattaa kuitenkin kokeilla uudenlaista ohjetta, jonka salaisuutena ovat hedelmät ja jännittävät mausteet - helppo tapa saada vaihtelua joulupyhiltä jääneeseen kinkkuun.

4 annosta

  • 4 viipaletta kinkkua
  • 2 prk ananasmurskaa, noin 450 g
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 1 tl jauhettua mausteneilikkaa
  • 1 avokado

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Valuta ananasmurska ja sekoita joukkoon fariinisokeri, sinappi ja neilikka. Leikkaa kinkusta ½ cm paksuisia viipaleita.

2. Pane kinkkuviipaleet uuninkestävälle vadille ja nosta kunkin viipaleen päälle nokare ananassosetta. Gratinoi viipaleita uunin ylätasossa noin 10 minuuttia.

3. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori ja leikkaa hedelmäliha viipaleiksi. Tarjoa gratinoidun kinkun lisänä avokadoviipaleita.

Tuoreimmat aiheesta

Lihagratiini