Ananasgratinoitu kinkku avokadon kera
Joulukinkku on aina yhtä hyvää keitettyjen perunoiden ja herneiden kanssa. Joskus kannattaa kuitenkin kokeilla uudenlaista ohjetta, jonka salaisuutena ovat hedelmät ja jännittävät mausteet - helppo tapa saada vaihtelua joulupyhiltä jääneeseen kinkkuun.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 viipaletta kinkkua
- 2 prk ananasmurskaa, noin 450 g
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl ranskalaista sinappia
- 1 tl jauhettua mausteneilikkaa
- 1 avokado
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Valuta ananasmurska ja sekoita joukkoon fariinisokeri, sinappi ja neilikka. Leikkaa kinkusta ½ cm paksuisia viipaleita.
2. Pane kinkkuviipaleet uuninkestävälle vadille ja nosta kunkin viipaleen päälle nokare ananassosetta. Gratinoi viipaleita uunin ylätasossa noin 10 minuuttia.
3. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori ja leikkaa hedelmäliha viipaleiksi. Tarjoa gratinoidun kinkun lisänä avokadoviipaleita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka