Kutsujen kunkku kinkkupaistos
Leikkaa kinkusta reiluja viipaleita. Tämä on täydellinen ruoka tehtäväksi yli jääneestä joulukinkusta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 8 viipaletta kinkkua
- 2 rkl mangochutneyta
- 2 rkl chilikastiketta
- 2 tl dijonsinappia
- 2 rkl kahvikermaa
- korppujauhoa
- 1-2 rkl voisulaa
- suikaloitua paprikaa ja ananasta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita chutney, chilikastike, sinappi ja kerma ja levitä seosta kinkkusiivuille.
2. Taita kinkkusiivut kahtia ja lado ne uunivuokaan hieman limittäin. Penslaa kevyesti voisulalla ja ripota päälle hieman korppujauhoa
Nosta uunin keskitasolle 15-20 minuutiksi.
3. Tarjoile paprika- ja ananassuikaleiden kanssa. Keitetyt perunat tai riisi sopivat myös lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka