Ananaskinkku
Tavallisen paistin sijaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle-kahdeksalle
- 2 suurta viipaletta tuoretta kinkkupaistia (kokolihaa), noin 2 ½ cm paksuja
- suolaa ja mustapippuria
- paprikajauhetta
- 1 prk ananasmurskaa, noin 375 g
- 3-4 rkl vaaleaa dijonsinappia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihaviipaleet joka puolelta suolalla, pippurilla ja paprikalla. Laita toinen viipaleista tilavaan uunivuokaan tai uunipannulle, levitä päälle sinappia.
2. Valuta ananasmurska, säästä liemi. Levitä ananas kinkkuviipaleelle. Levitä sinappia myös toiselle viipaleelle ja laita se vuokaan ananaksen päälle.
3. Paista uunin keskitasolla ja lisää ananasmehua välillä. Paista uunissa 1 ½ -1 ¾ tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka