Lampaanpaistia ranskalaisen perunakakun kera
Julkaistu
Provencen makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 lampaanpaisti, noin 2 ½ kg
- suolaa ja mustapippuria
- timjamia
- rosmariinia
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
Perunakakku
- 1 ½ kg perunoita, kuorittuja ja ohueksi viipaloituja
- suolaa ja pippuria
- noin 125 g raastettua vuohenjuustoa
- 3-4 dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Hiero paistiin valkosipulia ja mausteita. Laita se uunipannuun, pistä lihaan paistolämpömittari.
2. Laita paistin uunin keskitasolle ja alenna lämpö 10 minuutin jälkeen 200 tai 175 asteeseen. Paista lihaa valelematta kunnes sisälämpötila on 62 astetta.
3. Lado vuorotellen perunoita ja juustoa voideltuun uunivuokaan, suolaa kerrosten välissä. Kaada päälle kermaa niin että perunat lähes peittyvät. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan