Lampaanpaistia ranskalaisen perunakakun kera
Provencen makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 lampaanpaisti, noin 2 ½ kg
- suolaa ja mustapippuria
- timjamia
- rosmariinia
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
Perunakakku
- 1 ½ kg perunoita, kuorittuja ja ohueksi viipaloituja
- suolaa ja pippuria
- noin 125 g raastettua vuohenjuustoa
- 3-4 dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Hiero paistiin valkosipulia ja mausteita. Laita se uunipannuun, pistä lihaan paistolämpömittari.
2. Laita paistin uunin keskitasolle ja alenna lämpö 10 minuutin jälkeen 200 tai 175 asteeseen. Paista lihaa valelematta kunnes sisälämpötila on 62 astetta.
3. Lado vuorotellen perunoita ja juustoa voideltuun uunivuokaan, suolaa kerrosten välissä. Kaada päälle kermaa niin että perunat lähes peittyvät. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"