Anislammas

Ainekset

  • 600 g lampaan patalihaa; potkaa tai lapaa kuutioina
  • 2 tl aniksensiemeniä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 4 tähtianista
  • 1 iso sipuli pieneksi hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl punaviiniä
  • 3 dl lihalientä
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen
  • tarjoiluun tuoretta korianteria & smetanaa

Valmistusohje

Tee herkullinen anislammas rautapadassa, mutta jos et omista sellaista, paksupohjainen kattila käy hyvin. Kuumenna öljy padassa ja lisää siemenet, tähtianikset sekä silputut sipulit. Freesaa sipulit pehmeiksi, nosta lämpöä ja lisää tarvittaessa pataan vielä tilkka öljyä. Odota että öljy kuumenee ja lisää lammas. Ruskista. Kun lammas on saanut väriä, laita suolaa lukuunottamatta loput ainekset pataan ja kiehauta.

Anna padan hautua miedolla lämmöllä, kunnes lammas on aivan mureaa. Tähän voi mennä lampaan osasta riippuen 45 minuuttia–2 tuntia. Tarvittaessa lisää pataan vettä, jos sitä tuntuu haihtuvan liikaa. Lopuksi lisää suola. Ruoka vain paranee hautuessaan ja sen voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä. Ripottele lämpimän padan päälle juuri ennen tarjoilua tuoretta korianteria ja tarjoa smetanan ja uuniperunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!