Pohja: Sulata hiiva ja sokeri haaleaan veteen. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää jauhoseosta nesteeseen vähitellen ja vaivaa taikinaa käsin muutama minuutti, lisää jauhoa tarvittaessa. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Kumoa kohonnut taikina leivinpaperille ja kauli se ohueksi levyksi.
Anjovisöljy: Pilko anjovikset ja hienonna rosmariininlehtiä. Laita anjovikset, rosmariini, puolet oliiviöljystä, sekä silputut valkosipulinkynnet korkeareunaiseen kippoon. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää loput oliiviöljystä nauhana tahnaan ja sekoita joukkoon vielä sitruunan mehu. Mausta mustapippurilla, tarkista maku ja lisää vielä tarvittaessa suolaa.
Kun pizzataikina on noussut, laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Mausta tomaattipassata pippurilla, suolalla ja oreganolla. Jos et löydä passataa, tee tomaattikastike kahdesta pikkupurkillisesta tomaattipyreetä ja lisää siihen 3 dl kylmää vettä, sekoita tasaiseksi. Kauli pitsataikinasta halkaisijaltaan n. 25 cm ohuita pohjia, joko suoraan leivinpaperille, tai pöydälle, jos olet taitavampi pizzapohjan käsittelijä. Levitä pohjan päälle 1 kauhallinen tomaattikastiketta ja levitä. Jätä 1,5 cm reuna kastikkeetta. Levitä tomaatin päälle haluamasi täytteet.
Minusta anjovisöljy toimii parhaiten kasvispitsojen kanssa, mutta kokeile myös esim. hyvien italialaisten makkaroiden kanssa. Täytteiden päälle tulee juustoa - kohtuudella! Juustossa lilluva pitsa vie nälän nopeasti, mutta ei kyllä muulle maistukaan. Paista pitsaa uunissa n. 10 min. tai kunnes se on kauniin kuplivainen, rapeareunainen ja juusto sulanut. Kun pitsa tulee uunista, lusikoi sen päälle anjovisöljyä sinne tänne. Viimeistele vielä tuoreella rucolalla ja tarjoile heti.