Anjovissimpukka

Hyvän ruoan valmistaminen voi olla todella helppoa! Tarjoile anjovissimpukat mieluiten karkean leivän ja oluen kera - ja odottele vieraiden kehuja.

Kahdeksalle

  • 16 isoa anjovisfileetä
  • 4 rkl rapsiöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • suolaa ja rouhittua maustepippuria
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa, lohkoina
  • 1 pieni punasipuli, viipaleina
  • 1 dl kermaviiliä
  • tilliä ja kapriksia
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita öljy ja viinietikka kulhossa, mausta suolalla ja maustepippurilla. Kääntele mukaan anjovikset, anna maustua muutama tunti.

2. Asettele jokaiselle lautaselle salaatinlehti ”simpukaksi”. Kääri anjovisfileet rullalle ja laita kaksi rullaa jokaiselle salaatinlehdelle.

3. Laita lautasille nokare kermaviiliä, koristele munalla, punasipulilla, kapriksilla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.