Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Anjovissimpukka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hyvän ruoan valmistaminen voi olla todella helppoa! Tarjoile anjovissimpukat mieluiten karkean leivän ja oluen kera - ja odottele vieraiden kehuja.

Kahdeksalle

  • 16 isoa anjovisfileetä
  • 4 rkl rapsiöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • suolaa ja rouhittua maustepippuria
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa, lohkoina
  • 1 pieni punasipuli, viipaleina
  • 1 dl kermaviiliä
  • tilliä ja kapriksia
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita öljy ja viinietikka kulhossa, mausta suolalla ja maustepippurilla. Kääntele mukaan anjovikset, anna maustua muutama tunti.

2. Asettele jokaiselle lautaselle salaatinlehti ”simpukaksi”. Kääri anjovisfileet rullalle ja laita kaksi rullaa jokaiselle salaatinlehdelle.

3. Laita lautasille nokare kermaviiliä, koristele munalla, punasipulilla, kapriksilla ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Anjovis