Anjovista paahtoleivällä
Tämä Ruotsissa perinteinen anjovistahna on ruotsinkielisen nimensä, gubbröra, mukaisesti herraseurueiden suosikkisyötävää. Se on snapsin vanha kunnon lisuke ja sopii alkuruoaksi tai yöpalaksi. Anjovistahna tarjoillaan vastasekoitettuna ja kylmänä.
4 annosta
- 6 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 200 g anjovisfileitä
- 2 sipulia
- 1 rkl voita
- ½ dl tillisilppua
- pippuria
- (savustamatonta mätitahnaa)
- 8 viipaletta vaaleaa leipää
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Hienonna munat ja anjovis, silppua tilli. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa ruskistamatta. Jäähdytä.
2. Sekoita muna, anjovis, tilli ja sipuli tahnaksi. Mausta pippurilla. Tahnaan voi myös halutessaan sekoittaa savustamatonta mätiä.
3. Paista leivät voissa kullanruskeiksi. Levitä anjovistahna leiville ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"