Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lehtisalaattikastike lohelle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Unohda kylmäsavulohen kera tarjoiltavat rasvaiset kastikkeet. Valmista raikas, vihreä, kermainen kastike sen sijaan. Tehosekoittimesta tai monitoimikoneesta on paljon apua.

Neljälle

  • 300 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
  • näkkileipää
  • rouhittua mustapippuria

Lehtisalaattikastike

  • 2 ruukkua lehtisalaattia
  • 1 rasia vihanneskrassia
  • ½ nippua ruohosipulia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenasiideriviinietikkaa

Valmistusohje

1. Väännä salaatti irti juuristaan. Varo, ettei mukaan tule multaa, huuhtele. Leikkaa krassit ja ruohosipuli karkeasti.

2. Revi salaatti karkeasti ja laita salaatti sekä muut ainekset tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi pyreeksi.

3. Asettele näkkileivänpalasille lohta, ja kaada päälle kastiketta. Älä unohda rouhittua mustapippuria.

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä