Broilerinmaksasalaatti

Klassinen naudanmaksaa englantilaisittain eli paistettua naudanmaksaa kapriksen ja pekonin kera on tämän ohjeen innoittaja. Lisukkeena maistuvat rapeakuorinen leipä ja tomaattilohkot.

4 annosta

  • 200 g broilerinmaksaa (pakasteena)
  • 4 rkl kapriksia
  • 140 g pekonia (1 pakkaus)
  • 1 litra salaattisekoitusta
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi pekoni ja paista suikaleet paistinpannulla. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperiin.

2. Sulata, puhdista ja huuhtele broilerinmaksa. Leikkaa paloiksi ja paista voissa kauniin kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaprikset paiston loppuvaiheessa, niin että ne juuri ja juuri lämpiävät.

3. Jaa salaatti neljään annoskulhoon tai laakealle tarjoiluvadille. Annostele maksapalat, kaprikset ja pekonisuikaleet salaattipedille. Pirskota päälle tilkka öljyä ja balsamiviinietikkaa. Mausta ripauksella vastajauhettua mustapippuria ja gourmet-suolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.