Savuankeriasvoileipä
Rasvainen savuankerias on herkku, jota ei joka päivä ole tarjolla, mutta kun sitä osuu kohdalle, kannattaa herkutella. Tämä yksinkertainen voileipä on ajateltu alkuruoaksi tai pieneksi lounaaksi.
Neljälle
- 200 g savuankeriasta viipaleina
- 4 viipaletta saaristolaisleipää
- voita
- 1 nippu ruohosipulia
- 4 munaa
Valmistusohje
1. Voitele leipäviipaleet ja peitä ne ohuilla savuankeriassiivuilla. Silppua ruohosipulit pieneksi ja jaa ne kalan päälle.
2. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Valkuaiset voit käyttää myöhemmin muihin ruokiin tai leivontaan, kuten marenkeihin. Ne voi myös pakastaa.
3. Tee syvennys ruohosipulisilpun keskelle ja liu'uta keltuainen varovasti siihen. Tai tarjoile keltuaiset erikseen pienistä kupeista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi