Savuankeriasvoileipä

Rasvainen savuankerias on herkku, jota ei joka päivä ole tarjolla, mutta kun sitä osuu kohdalle, kannattaa herkutella. Tämä yksinkertainen voileipä on ajateltu alkuruoaksi tai pieneksi lounaaksi.

Neljälle

  • 200 g savuankeriasta viipaleina
  • 4 viipaletta saaristolaisleipää
  • voita
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 4 munaa

Valmistusohje

1. Voitele leipäviipaleet ja peitä ne ohuilla savuankeriassiivuilla. Silppua ruohosipulit pieneksi ja jaa ne kalan päälle.

2. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Valkuaiset voit käyttää myöhemmin muihin ruokiin tai leivontaan, kuten marenkeihin. Ne voi myös pakastaa.

3. Tee syvennys ruohosipulisilpun keskelle ja liu'uta keltuainen varovasti siihen. Tai tarjoile keltuaiset erikseen pienistä kupeista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!