Ranskalaiset sienet

Tässä todellisessa ranskalaiskeittiön klassikossa tulisi alkuperäisohjeen mukaan käyttää herkkutatteja, mutta maittava lopputulos syntyy myös herkkusienistä. Tarjoa alkupalana tai lihan tai broilerin lisukkeena. Ei hassumpaa kalankaan kanssa.

4 annosta

  • 400 g puhdistettuja sieniä
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista sienet ja leikkaa pienehköiksi paloiksi. pane palat kulhoon ja sekoita joukkoon vajaa 1 dl öljyä. Anna vetäytyä noin tunnin ajan, välillä sekoittaen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja.

2. Pane sienet paksupohjaiseen kattilaan ja kuullota öljyssä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Alenna lämpöä, lisää valkosipuli ja persilja, sekoita ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Sekoita ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!