Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalaiset sienet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä todellisessa ranskalaiskeittiön klassikossa tulisi alkuperäisohjeen mukaan käyttää herkkutatteja, mutta maittava lopputulos syntyy myös herkkusienistä. Tarjoa alkupalana tai lihan tai broilerin lisukkeena. Ei hassumpaa kalankaan kanssa.

4 annosta

  • 400 g puhdistettuja sieniä
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista sienet ja leikkaa pienehköiksi paloiksi. pane palat kulhoon ja sekoita joukkoon vajaa 1 dl öljyä. Anna vetäytyä noin tunnin ajan, välillä sekoittaen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja.

2. Pane sienet paksupohjaiseen kattilaan ja kuullota öljyssä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Alenna lämpöä, lisää valkosipuli ja persilja, sekoita ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Sekoita ja tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Sienet