Ranskalaiset sienet
Tässä todellisessa ranskalaiskeittiön klassikossa tulisi alkuperäisohjeen mukaan käyttää herkkutatteja, mutta maittava lopputulos syntyy myös herkkusienistä. Tarjoa alkupalana tai lihan tai broilerin lisukkeena. Ei hassumpaa kalankaan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 400 g puhdistettuja sieniä
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1 nippu persiljaa
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Puhdista sienet ja leikkaa pienehköiksi paloiksi. pane palat kulhoon ja sekoita joukkoon vajaa 1 dl öljyä. Anna vetäytyä noin tunnin ajan, välillä sekoittaen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja.
2. Pane sienet paksupohjaiseen kattilaan ja kuullota öljyssä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Alenna lämpöä, lisää valkosipuli ja persilja, sekoita ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Sekoita ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa