Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Antti Vahteran Rydbergin pihvi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Miehekäs pyttipannu antaa nälälle kyytiä.

Ainekset

  • 500 g naudan sisäfileetä
  • 4-6 isoa jauhoista perunaa (Rosamunda)
  • 1 sipuli
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • voita paistamiseen
  • 4 munankeltuaista
  • 0,5 dl silputtua persiljaa

Valmistusohje

Lisukkeena tulista sinappia, suolakurkkua ja erikkapunajuuria.

Kuori perunat ja leikkaa sentin kokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa liha saman kokoisiksi kuutioiksi. Keitä perunakuutiot suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Siivilöi vesi perunoista ja kuivaa hyvin.

Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota paistinpannulla kullankeltaiseksi. Paista perunat kauniin ruskeiksi. Paista lopuksi lihat nopeasti kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi niin, että liha jää puolikypsäksi.

Asettele lautasille perunat, sipuli ja liha kauniisti ryhmittäin. Erottele kananmunista keltuaiset, lisää keltuaiset puolikkaisiin munankuoriin ja nosta lautasten keskelle. Ripottele annosten päälle persiljaa. Tarjoile erikseen tulista sinappia, suolakurkkua ja etikkapunajuuria.

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu