Antti Vahteran Rydbergin pihvi
Miehekäs pyttipannu antaa nälälle kyytiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 500 g naudan sisäfileetä
- 4-6 isoa jauhoista perunaa (Rosamunda)
- 1 sipuli
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- voita paistamiseen
- 4 munankeltuaista
- 0,5 dl silputtua persiljaa
Valmistusohje
Lisukkeena tulista sinappia, suolakurkkua ja erikkapunajuuria.
Kuori perunat ja leikkaa sentin kokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa liha saman kokoisiksi kuutioiksi. Keitä perunakuutiot suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Siivilöi vesi perunoista ja kuivaa hyvin.
Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota paistinpannulla kullankeltaiseksi. Paista perunat kauniin ruskeiksi. Paista lopuksi lihat nopeasti kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi niin, että liha jää puolikypsäksi.
Asettele lautasille perunat, sipuli ja liha kauniisti ryhmittäin. Erottele kananmunista keltuaiset, lisää keltuaiset puolikkaisiin munankuoriin ja nosta lautasten keskelle. Ripottele annosten päälle persiljaa. Tarjoile erikseen tulista sinappia, suolakurkkua ja etikkapunajuuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti