Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ann-Marin keitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on arkisuosikki. Tehosekoitin tai sauvasekoitin on oiva apu tämän sileän, hyvänmakuisen keiton teossa. Ellet halua pelkkää kasvisruokaa, laita lisäksi voileipiä lihaleikkelein.

Neljälle

  • 2 isoa perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni purjo
  • 2 rkl voita
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 l vettä
  • 1 vihannesliemikuutio
  • 250 g parsakaalin kukintoja
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 tl oreganoa

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo, leikkaa paloiksi. Paista purjoa voissa padassa. Mausta timjamilla.

2. Murskaa tomaatit ja kaada ne pataan veden kera, kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio, porkkanat ja perunat. Keitä vihannekset pehmeiksi.

3. Soseuta keitto vähän kerrallaan, kaada takaisin pataan. Hienonna parsakaalikimput ja keitä pehmeäksi keitossa. Sekoita juustoraaste ja oregano ja lisää keittoon. Tarjoile hyvän leivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto