Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Annan mustaleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on erittäin helppo leipä leipoa ja todella herkullista. Englannissa tätä kutsutaan nimellä soda bread. Se menee yleensä kuin kuumille kiville, eikä syöjä tule ajatelleeksikaan, että se on terveellistäkin!

2 leipään

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl karkeita ruisjauhoja
  • 1 ½ dl vehnä- tai kauraleseitä
  • 2 dl vehnänalkioita
  • 2 dl vehnärouhetta
  • 5 dl grahamjauhoja
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl leipämaustetta
  • 5 tl soodaa
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 l kevytviiliä
  • 1 dl rusinoita
  • ½ dl neutraalia öljyä
  • ½ dl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää siirappi, kevytviili ja rusinat. Sekoita kunnolla.

2. Ota kaksi pitkulaista leipävuokaa, tai iso, pyöreä vuoka. Öljyä ne sisäpuolelta ja ”leivitä” seesaminsiemenillä.

3. Kaada taikina vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa 2 tuntia, uunin alatasolla.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä