Annan mustaleipä

Tämä on erittäin helppo leipä leipoa ja todella herkullista. Englannissa tätä kutsutaan nimellä soda bread. Se menee yleensä kuin kuumille kiville, eikä syöjä tule ajatelleeksikaan, että se on terveellistäkin!

2 leipään

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl karkeita ruisjauhoja
  • 1 ½ dl vehnä- tai kauraleseitä
  • 2 dl vehnänalkioita
  • 2 dl vehnärouhetta
  • 5 dl grahamjauhoja
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl leipämaustetta
  • 5 tl soodaa
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 l kevytviiliä
  • 1 dl rusinoita
  • ½ dl neutraalia öljyä
  • ½ dl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää siirappi, kevytviili ja rusinat. Sekoita kunnolla.

2. Ota kaksi pitkulaista leipävuokaa, tai iso, pyöreä vuoka. Öljyä ne sisäpuolelta ja ”leivitä” seesaminsiemenillä.

3. Kaada taikina vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa 2 tuntia, uunin alatasolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!