Rusinainen hunajalimppu

Rusinat antavat leivälle lisämehukkuutta. Pyörittele rusinat mielellään ensin jauhoissa. Näin ne eivät takerru kiinni toisiinsa taikinassa.

1 leipään

  • 8 dl ruissihtijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 ½ tl soodaa
  • 1 tl leipämausteita
  • ½ dl hunajaa
  • 5 dl piimää
  • 1 dl rusinoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen leipävuoka.

2. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Lisää hunaja, piimä ja rusinat, sekoita. Kaada taikina vuokaan.

3. Paista hieman uunin keskitason alla n. 1 tunti. Syö leipä mielellään hunajan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.