Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rusinainen hunajalimppu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rusinat antavat leivälle lisämehukkuutta. Pyörittele rusinat mielellään ensin jauhoissa. Näin ne eivät takerru kiinni toisiinsa taikinassa.

1 leipään

  • 8 dl ruissihtijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 ½ tl soodaa
  • 1 tl leipämausteita
  • ½ dl hunajaa
  • 5 dl piimää
  • 1 dl rusinoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen leipävuoka.

2. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Lisää hunaja, piimä ja rusinat, sekoita. Kaada taikina vuokaan.

3. Paista hieman uunin keskitason alla n. 1 tunti. Syö leipä mielellään hunajan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä