Härän ulkofileetä, paahdettuja kevätjuureksia ja kuusenkerkkiä
18.6.2013
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Härkä
- 800 g härän ulkofileetä
- öljyä
- voita
- mustapippuria
- suolaa
Juurekset
- 8 pientä porkkanaa
- 4 pientä palsternakkaa
- 4 varhaissipulia
- ruohosipulia
- suolaa
- valkoviinietikkaa
- hunajaa
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista. Poista tarvittaessa kalvot. Lämmitä pannu kuumaksi ja mausta liha suolalla ja pippurilla. Ruskista liha öljy-voiseoksessa kauttaaltaan. Laita lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta mittariin 55 astetta. Paista liha 100-asteisessa uunissa. Ota liha uunista kun mittari on 55 asteessa. Kääri filee folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Leikkaa lihasta ohuita suikaleita.
Kuori tarvittaessa juurekset niin, että naatit jäävät näkyviin. Keitä 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä nopeasti jäävedessä. Kuori sipulit ja leikkaa keskeltä halki. Hauduta sipulit paistinpannulla voissa, lisää porkkanat ja palsternakat. Mausta juurekset. Koristele kuusenkerkillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa