Ranskalainen suklaatorttu appelsiinikastikkeella
Tämän tortun tulee olla raskas, hieman tahmea ja täyteläisen makuinen. Leivo se mielellään päivää ennen tarjoilua, mutta ei sen aiemmin. Torttua ei voi pakastaa.
Kahdelletoista
- 4 munanvalkuaista
- 1 kananmuna
- 4 munankeltuaista
- 2 ½ dl kidesokeria
- 200 g tummaa kilosuklaata
- 200 g voita + voita vuokaan
- 1 appelsiinin raastettu kuori
Appelsiinikastike
- 5 dl puristettua appelsiinimehua
- 2 appelsiinin raastettu kuori
- kidesokeria maun mukaan
- 2 dl vettä
- 2 tl arrowjuurta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmuna, munankeltuaiset ja sokeri valkeaksi ja ilmavaksi. Paloittele suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa. Sekoita se tasaiseksi ja lisää voi. Kaada suklaa ja raastettu appelsiininkuori munaseokseen, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Kääntele valkuaiset varoen seokseen lusikalla. Kaada taikina pyöreään, voideltuun vuokaan, halkaisijaltaan n. 25 cm. Paista uunissa n. 15 minuuttia. Anna kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa.
3. Kastike: Keitä appelsiinimehu, vesi ja hieman sokeria. Kaada seos appelsiininkuorisuikaleiden päälle ja anna maustua 15 minuuttia. Siivilöi kastike ja suurusta se arrowjuurella. Säästä kuorensuikaleet koristeluun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti