Kakkuvohvelit

Nämä vohvelit täytetään raikkaalla ja maukkaalla täytteellä.

1 satsiin

  • 3 kananmunaa
  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g sulatettua margariinia

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 5 liivatelehteä
  • tomusokeria koristeluun

Valmistusohje

1. Aloita täytteestä: Laita liivatteet likoamaan vesitilkkaan 5 minuutiksi. Nosta ne vedestä ja sulata miedolla lämmöllä.

2. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen. Sekoita keltuaiset ja sokeri valkoiseksi. Lisää sitruunamehu ja raastettu kuori sekä liivate. Kääntele mukaan kermavaahto ja viimeiseksi valkuaisvaahto. Laita kylmään.

3. Vohvelit: Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä kaikki kuivat ainekset ja sekoita taikinaan. Lisää viimeiseksi margariini.

4. Paista vohveleita ja anna niiden jäähtyä ritilällä. Levitä sitruunatäytettä kahden vohvelin väliin, ripottele päälle tomusokeria ja anna jäähtyä jääkaapissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!