Appelsiinibroileri
Vaihtele broileriruokiasi ihanilla sitrusmauilla. Jos sinulla on kotona tuoretta rosmariinia, pane ihmeessä pari oksaa sitä mukaan paistokseen, rosmariini sopii mahtavasti appelsiininmakuun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- suolaa ja pippuria
- 5 appelsiinia
- 2 dl kanalientä
- 2 tl hunajaa
- arrowjuurta
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta broilerinpalat ja pane ne voideltuun uunivuokaan. Kuori 4 appelsiinia ja jaa ne kalvottomiksi lohkoiksi. Purista mehu viimeisestä appelsiinista. Asettele puolet appelsiiniviipaleista broilerinlihojen päälle.
2. Paista lihoja uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Valele niitä 15 minuutin jälkeen puolella kanaliemellä ja ½ desillä appelsiinimehua.
3. Keitä kokoon kasarissa loppu kanaliemi ja appelsiinimehu yhdessä noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Lisää siihen paistoliemi broileripaistoksesta sekä hunaja, suurusta arrowjuurella. Kaada kastike kanapalojen päälle, koristele lopuilla appelsiiniviipaleilla ja mahdollisesti ryöpätyillä appelsiinikuorisuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku