Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tulinen appelsiininen kanapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Appelsiinin fileoiminen ei kenties juolahda mieleen keskellä viikkoa, mutta toki juhlia järjestäessä. Keitetty riisi tai puristettu perunalumi sopii tämän appelsiinisen kanapadan kaveriksi.

Neljälle

  • 1 ½ kg broilerinpaloja luineen
  • 1 sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 2 appelsiinia
  • 7 dl kanalientä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 kuivattua piri-piri-chiliä
  • 2 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka

Valmistusohje

1. Leikkaa appelsiinin päistä pois viipaleet. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä niin, että kaikki valkoinen lähtee kuorien mukana. Leikkaa viipaleet erilleen kalvottomiksi. Ota talteen valunut mehu.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä padassa. Lisää pataan kanapalat, muutama kerrallaan, ja paista ne. Kaada pataan kanaliemi, mausta suolalla sekä pippurilla ja murenna joukkoon kuivatut piri-pirit. Anna poreilla kannen alla 20 minuuttia.

3. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta paistoliemi. Lisää pataan myös appelsiinimehu ja appelsiiniviipaleet kanapaloille. Kiehauta ja tuo tarjolle.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata