Broilerinpuolikas foliopaketissa
Täydellinen päivällinen yksinsyöjälle. Broileri valmistuu itsekseen uunissa sillä aikaa, kun teet jotakin muuta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Yhdelle
- ½ broileri
- 1 limetti
- 1 rkl voita
- 2 tl tuoretta inkivääriraastetta
- suolaa ja valkopippuria
- 2 tl juoksevaa hunajaa
Lisäksi
- alumiinifolioarkki
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä folioarkki uunivuokaan. Paloittele broilerinpuolikas ja laita arkin päälle.
2. Raasta inkivääri, pese limetti ja raasta kuori. Ripottele inkivääri ja limetinkuori lihapaloille ja purista limetin mehu päälle. Tipauta joukkoon myös voinokare ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Taittele folio tiiviiksi paketiksi.
3. Paista broileripakettia uunissa 40 minuuttia. Tarkista kypsyys pistämällä paksuimpaan kohtaan, lihamehun tulee olla kirkasta, ei rosaan vivahtavaa. Avaa paketti ja rinkuloi päälle vähän hunajaa, tarjoile itsellesi mielilisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku