Jos löydät ison broilerin, se riittää neljällekin, valitse muuten kaksi pienempää. Riisi, pasta tai couscous ovat hyviä lisäkkeitä.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl rosmariinia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 25 g voisulaa
  • 2 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • ½ dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero broileri kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Pilko valkosipuli ja sirottele rosmariinin kanssa broilerin sisä- ja ulkopuolelle. Aseta lintu uunivuokaan.

2. Penslaa broileri voisulalla ja paista uunin alatasolla noin tunti.

3. Ota broileri uunista, vispaa uunivuoka kanaliemellä ja siivilöi paistoliemi kattilaan. Lisää kerma ja keitä kokoon. Sirottele persiljasilppua päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri