Uunibroileri
Jos löydät ison broilerin, se riittää neljällekin, valitse muuten kaksi pienempää. Riisi, pasta tai couscous ovat hyviä lisäkkeitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 iso broileri
- suolaa ja pippuria
- 1 tl rosmariinia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 25 g voisulaa
- 2 dl kanalientä
- 1 dl kermaa
- ½ dl persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero broileri kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Pilko valkosipuli ja sirottele rosmariinin kanssa broilerin sisä- ja ulkopuolelle. Aseta lintu uunivuokaan.
2. Penslaa broileri voisulalla ja paista uunin alatasolla noin tunti.
3. Ota broileri uunista, vispaa uunivuoka kanaliemellä ja siivilöi paistoliemi kattilaan. Lisää kerma ja keitä kokoon. Sirottele persiljasilppua päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku