Broileria appelsiinikastikkeessa yrttiriisin kera
Kokeile kutkuttavaa kanaa sinappisen appelsiinkastikeen kera. Lisää riisiin makua timjamilla ja rosmariinilla.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g broilerin rintafileitä
- 0,5 dl öljyä
- 1 sitruuna
- 1 punainen chili
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl sinappia
- 1 rkl hunajaa
- suolaa
- 2 dl appelsiinimehua
- mustapippuria
- (vaaleaa kastikesuurustetta)
Valmistusohje
Siivuta rintafileet. Valmista marinadi. Kaada öljy pussiin tai astiaan. Raasta joukkoon huolella pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu.
Siivuta chili ja kuoritut valkosipulinkynnet ja lisää marinadiin. Lisää sinappi, hunaja ja suola, sekoita.
Lisää marinadiin broilerisuikaleet ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Nostele marinoituneet lihat kuumalle pannulle ja paista lihoihin väriä kummallekin puolelle. Lisää appelsiinimehu ja anna kiehua keskilämmöllä, kunnes broileri on kypsää.
Mausta mustapippurilla ja suurusta halutessasi kastikesuurusteella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku