Broileria appelsiinikastikkeessa yrttiriisin kera
Kokeile kutkuttavaa kanaa sinappisen appelsiinkastikeen kera. Lisää riisiin makua timjamilla ja rosmariinilla.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g broilerin rintafileitä
- 0,5 dl öljyä
- 1 sitruuna
- 1 punainen chili
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl sinappia
- 1 rkl hunajaa
- suolaa
- 2 dl appelsiinimehua
- mustapippuria
- (vaaleaa kastikesuurustetta)
Valmistusohje
Siivuta rintafileet. Valmista marinadi. Kaada öljy pussiin tai astiaan. Raasta joukkoon huolella pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu.
Siivuta chili ja kuoritut valkosipulinkynnet ja lisää marinadiin. Lisää sinappi, hunaja ja suola, sekoita.
Lisää marinadiin broilerisuikaleet ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Nostele marinoituneet lihat kuumalle pannulle ja paista lihoihin väriä kummallekin puolelle. Lisää appelsiinimehu ja anna kiehua keskilämmöllä, kunnes broileri on kypsää.
Mausta mustapippurilla ja suurusta halutessasi kastikesuurusteella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Piparijäätelö
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä