Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mandariinisorbetti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on täydellinen jälkiruoka päivällisen päätteeksi. Mandariinit ovat parhaimmillaan talviaikaan, mutta ne voi hyvin korvata satsumaksilla tai klementiineillä.

Neljälle

  • 15 kypsää mandariinia
  • 1 limetti
  • 2,5 dl valkoista siirappia
  • 3 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Pane liivatteet likoon kylmään veteen. Purista mandariineista ja limetistä mehu ja sekoita mehuihin siirappi. Ota 3 dl mehusta ja lämmitä kasarissa. Purista liivatteet ja sulata ne kuumennetussa mehussa. Kaada lämmin liemi kylmän mehun joukkoon ja jäähdytä seos.

2. Kaada mehuseos kannelliseen muovirasiaan, laita se pakastimeen 4-6 tunniksi ja anna jäätyä kokonaan.

3. Kumoa jäätynyt massa leikkuulaudalle ja leikkaa se palasiksi. Aja palaset muutama kerrallaan monitoimikoneella sorbettikoostumukseen. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Sorbetti