Sitruunalla ja oliiveilla maustettua broileria
Marokossa tätä broileriruokaa valmistetaan saviruukussa, josta käytetään nimitystä tagine. Vaikka valmistaisitkin ruoan aivan tavallisessa padassa, inkivääri ja sitruuna antavat broilerille herkullisen eksoottisen vivahteen. Helpompaa ei ruoanvalmistus voi olla, sillä voit käyttää kokonaisen broilerin asemasta myös valmiiksi pilkottua broileria. Lisänä maistuu riisi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 broileri, noin 1 kg
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 tl kurkumaa
- 4-5 dl vettä
- ½ sitruuna
- 10 vihreää oliivia
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Jaa broileri neljään osaan. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna valkosipulinkynnet. Pane broileripalat, kokonainen sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet, oliiviöljy, voi ja mausteet pataan.
2. Kaada päälle vettä niin, että broilerinpalat juuri ja juuri peittyvät. Sulje kansi ja keitä miedolla lämmöllä 25 minuuttia.
3. Kuori puolikas sitruuna perunankuorimaveitsellä ohuesti ja leikkaa kuori hienoiksi suikaleiksi. Lisää kuorisuikaleet ja oliivit pataan ja keitä vielä 5 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Piparijäätelö
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä