Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Appelsiininmakuinen peuransatula

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Upea juhlaruoka, jossa peuranliha saa hienon maun, kun sitä on penslattu appelsiinimehulla paistamisen aikana.

Kuudelle

  • 1,5 kg peuransatulaa
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl lihalientä
  • 3 appelsiinia
  • 1 rkl fariinisokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero lihan pintaan mausteet. Nosta liha ritilälle uunipannun päälle. Tiputtele hieman öljyä lihan päälle ja kaada lihaliemi uunipannuun.

2. Paina lihamittari lihan paksuimpaan kohtaan. Sijoita liha juuri uunin keskitason alapuolelle. Purista yhden appelsiinin mehu ja sekoita fariinisokerin kanssa. Penslaa seoksella lihaa silloin tällöin paistamisen aikana. Paista kunnes lihan lämpötila on 65-70 astetta.

3. Leikkaa liha irti luusta. Viipaloi liha ja aseta takaisin luun päälle. Leikkaa loput appelsiinit viipaleiksi ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Riista